Uncategorized

Кога мъжете идват на консултация?Кога мъжете (най-накрая) трябва да се решат да отидат на терапия? Когато имат проблем, но нямат инструмент, с който да го поправят!


Ето няколко причини, поради които, ако сте мъж, можете да отидете на консултация:


1.Уморен съм от караниците с жена ми

Въпреки молбите на вашите съпруги или приятелки, повечето мъже отлагат посещението при брачен консултант, защото „това са глупости“ и „сами може да се справим“. Понякога, обаче, търпението се изчерпва, караниците зачестяват, жените вече не виждат смисъл да ходят на терапия „след като аз толкова те карах преди“ и затова сега мъжът решава да направи тази крачка, за да разбере наистина ли за всичко е виновен той и има ли шанс караниците вкъщи да спрат?


2.Чувствам се неудовлетворени от работата си

Много мъже имат проблем с това, с което се занимават. Не искат да го правят, но са там само заради парите, за да могат да осигурят семейството си. Това създава чувство на провал в много от тях и усещане, че не могат да променят нещата. Това от своя страна носи чувство на безпомощност, изразено най-често чрез гняв (но не само) към най-близките.


3.Имам афера

Когато мъжете имат афера или партньорът им има такава, нещата стават наистина объркващи. Някои мъже отиват на консултации, защото искат да поправят отношенията си след аферата, други все още имат афера и се опитват да решат коя връзка наистина искат, а някои мъже искат помощ, за това как да сведат до минимум вредите от напускането на първата връзка.


4.Чувствам се „зациклил“

Не е необичайно мъжете да се чувстват недоволни от живота си. Може да им е трудно да назоват какво точно не е наред, но те просто не се чувстват „на място“ – било то в работата, в отношенията или не успявайки да видят себе си в бъдеще, по начина по който искат. Често те просто ще кажат, че се чувстват „зациклили“.


5. Родителите ѝ взимат решенията за семейството ни вместо нас

Често в кабинета ми идват мъже, които се чувстват „детронирани“ от половинките си, защото тя взима важните решения за семейството им с родителите си. Това кара мъжете да се чувстват „ изключени“ , потиснати и създава много „благодатна“ почва за възникване на конфликти.


6. Искам да изпия една бира с приятели, без това да ми излезе през носа

Един клиент наскоро ми каза „Знам, че всяка сряда е денят „и мама е човек“, обаче като дойде петък и тати иска да стане човек, тогава „и мама е човек“ стиска устни, присвива очи и започва да си шепне нещо, което аз не разбирам и после ми се казва с остър тон :“ пак ли ще излизаш, хубаво излизай, излизай“. Аз все още не знам какво точно става може ли да ми помогнете да разбера“.


7. Все още не мога да намеря подходящата жена, а вече искам семейство

Все по-често мъже над 35 търсят помощ, защото се лутат между изграждането на добра кариера и основа за създаване на семейство и търсенето на подходяща жена. Но какво означава „търсене“ на жената, въобще как става това, ежедневието е толкова забързано, а почти всичките ви приятели вече са задомени? Да не говорим, че родителите ви всеки ден ви питат „хайде, какво става, не намери ли някое момиче. Сам ще си останеш накрая, ако още чакаш“. 

8. Разведени сме, но не знам как да продължа оттук нататък

Ако сте минал през развод – било то труден или не чак толкова, може би ви стои въпросът „а, сега накъде и как?“ Къде са границите, които да се поставят в отношенията с бившата ви жена, трябва ли да се виждате, колко често, кога? Как е по-добре за детето – искате да участвате активно в живота му без да се обърква и да таи надежди, че ще се съберете?


~~~~

Ако и вие си задавате някои от въпросите по-горе или се чувствате по описания начин, значи може би не е толкова лоша идея да инвестирате време и „работа“ в себе си, за да подобрите качеството си на живот! Да прибавите още малко инструменти към кутията, защото знам, че след това ще може по-добре да „оправите нещата“.


И за да „прекрачите бариерата“, в следващия месец ви подарявам безплатна сесия. Офертата важи само от 17 октомври до 17 ноември и само за мъже.
Най-хубавото е, че като терапевт, ще ви изслушам без да ръкомахам с пръст, да ви съдя или упреквам. Знам, глътка въздух 🙂

Автор: Валентина Димитрова

Терапевт и Съосновател на Център „Нюанси“

Телефон за връзка и запазване на консултации: 0887 73 3779

Author


Avatar